KUŞ EVLERİMİZ / HAYVANLARI SEVİYORUZ

KUŞ EVLERİMİZ / HAYVANLARI SEVİYORUZ

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında sosyal sorumluluk programı kapsamında yürütülecek faaliyetlere katılacak öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, gönüllü veli ve diğer paydaşların görev, yetki ve sorumlulukları; uygulamaya yönelik süreç ile öğrencilerin gönüllü olarak katılacakları kurslara ilişkin ilke, usul ve esasların yer aldığı "Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi" hazırlandı.

Yönerge öğrencilerin kendine, ailesine ve topluma karşı saygılı; toplumsal sorunlara duyarlı; bütün canlılarla birlikte doğaya ve çevreye, nesne ve eşyalara fayda ve estetik katacak; sorun çözen, iş birliği içinde çalışma becerisi gelişmiş; hayatını daha anlamlı ve değerli kılacak kişiler olarak yetişmeleri amacıyla hazırlandı.

Sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetlerin öğrencilerde etkili iletişim, öz güveni geliştirmeyi; araştırmayı, bilimsel, eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi özendirici olması hedeflendi. Ayrıca öğrenciyi merkeze alan bir yaklaşımla yürütülecek sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetlerle öğrenciye liderlik, ekip içinde çalışma, koordinasyon gibi yetkinlikleri kazandırması amaçlanıyor.

Eğitim kurumları tarafından yürütülecek sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetlerin, kurum kültürünü ve okul iklimini en iyi şekilde yansıtması, okulun kurumsal kimliğini geliştirici nitelikte olmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Yönergeye göre okulumuzda öğretmenler kurulu kararıyla "Sosyal Sorumluluk Kulübü" adı altında müstakil bir öğrenci kulübü kuruldu.

Okul müdürümüz Bülent GÜNDEM, müdür yardımcımız Zehra YILMAZOĞLU ve TDE öğretmenimiz Mustafa ÖZTÜRK tarafından faaliyetleri yürütülen sosyal sorumluluk kulübümüzün birkaç etkinliği tamamlandı.

Kuş Evimiz  etkinliği öğrencilerimizde hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gerçekleştirildi. Yaşadığımız yerlerin hayvanların da kullanım alanı olduğunu hatırlamak ve merhametle muamele etmemiz gerektiğinin farkına varmak için güzel bir etkinlik olarak yerini aldı. Ayrıca atık malzeme, eski malzemeler değerlendirilerek çevreye çöp çıkarmayarak bu konuda da farkındalık yaratmak amaçlandı.

Kulüp danışmanlarımıza ve teknisyenimiz Eyüp COŞKUN’a teşekkür ediyoruz.

07.03.2024 220

07-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-2024